Bolmåns Kano

Du finder os på Ågården i Nøttja ca. 100 km. nord for Helsingborg. 19 km. syd for Ljungby, og bare 5 km vest for motorvej E4.

Vores kanoer anvendes først og fremmest for at padle ad Laganleden, en af sydsveriges længste kanoruter.
Med mulighed for en padlestrækning på 150 km. Fra søen Bolmen, via Storåen (Slättö mølle),Bolmåen og Lagan ned til Mellbystrand ved Kattegat.
Det er å-padling der dominerer, med undtagelse i søen Bolmen, der med sine 184 km2 giver muligheder for flerdagsudflugter.

Laganleden padles fra nord mod syd.

En meget populær rute er : Fra kanocentralen i Nøttja med ca 70-80 km padling til/mod Kattegat. Turen til havet tager 3-5 dage.

En endagstur uden forhindringer, udelukkende på vand og helt uden kanoløft er : Fra kanocentralen padling i Bolmåen/Lagan, med passage af et par små søer, til Traryd.

Inden Du booker, læs vores padlemuligheder og vilkår .

kano logo
kano

Vores kanoer og kajakker

Kanoer

Vi anvender udelukkende INKAS/Linders aluminium-kanoer. Den største model 5.25 med plads for 3 personer (når extra-sæde anvendes). Kanoen vægt er 38 kg.

Som langturskano anbefales bare 2 personer.

Kajaker (begrænset antal)

Prion Cruiser som enkelt/dobbelt, samt Seabird som enkelt. Derudover findes et par enklere kanoer til reducerede priser.

Mange lejrpladser

For overnatning kræves det altid kanocheck (40 Sek/person/nat). Børn under 13 år er gratis. Denne regel gælder generelt på Laganleden.

En kanocheck giver betaling for overnatning på en lejrplads med mulighed for at grille, adgang til brænde for bål og tank-toilet. Samt -naturligvis-plads til telt . Nogle lejrpladser har tillige læhegn. Visse har også tilgang til drikke-vand.

Langs Laganleden er der 18 lejrpladser at vælge imellem. Pladsernes placeringer fremgår af padlekortet over Laganleden.

Lejrplads i stedet for allemans-ret !!

Allemandretten giver normalt ret til en nats overnatning på en og samme plads.
Men... med tanke på risikoen for skader på naturen, suger vi konsekvent nej til en sådan form for “wild camping” . I forbindelse med kanoturer henviser vi ALTID til lejrpladser hvor du betaler med din kanocheck.

Laganleden

Kort i digital form : ( print selv )Laganleden oversigt. Ikke nyttig til padling, brug de detaljerede kort ovenfor